İçeriğe geç

Pop sanatçısı Emir Üsküdar Üniversitesi’nde

Üsküdar Üniversitesi 

Sevilen pop sanatçısı Emir, Yeni Medya Kulübü’nün düzenlediği söyleşide sevenleriyle bir araya geldi. Sahneye ‘’Eline Düştüm’’ şarkısıyla giriş yapan sanatçı, sanat yaşamı hakkında bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Kulübü’nün düzenlediği söyleşi Nermin Tahran Konferans salonunda gerçekleşti. Yeni Medya Kulübü Başkanı Zehra Rümeysa Fidan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi, “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusuyla başladı. Sanatçı Emir, “Başarımı güzel şarkılara ve aynı zamanda güzel isimlerle çalışmama borçluyum” dedi. Herkesin ve kendisinin de hayran olduğu Tarkan’la, Ozan Çolakoğlu vasıtasıyla tanıştığını, bu yüzden şanslı olduğunu belirtti.

“Önemli olan dış dünyada neler olduğu değil, iç dünyada neler olduğudur”

Emir, “Mevsim Sonbahar şarkısını tanıdığımın vefatı üzerine yağmurlu bir mayıs günü karamsar duygularla yazdım. Önemli olan dış dünyada neler olduğu değil, içimizde neler olduğudur” dedi. “Şarkıyı sanki başkası yazmış gibi dinliyorum. O şarkıyı ben yazdığım için de aynı zamanda gurur duyuyorum” diyen şarkıcı Emir, yazdığı şarkıları önce arkadaşları başta olmak üzere kardeşine ve şirkette beraber çalıştığı kişilere dinlettiğini ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi

‘’Ben fotoğraf konusunda takıntılıyım…’’

Söyleşi sırasında fotoğraf çekilirken, “Ben fotoğraf konusunda takıntılıyım da güzel çıksın aynı zamanda. Sosyal medya sohbetlerine benim gibi sosyal medyayla pek haşır neşir olmayan birini davet ettiğiniz için de çok teşekkür ederim’’ dedi. Söyleşide sempatik tavırlar sergileyen şarkıcı Emir, öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Tarkan’la ilgili bir soru üzerine, Tarkan’ın kibirli, havalı ve ulaşılmaz biri olmadığını, çok mütevazı biri olduğunu belirtti.

“Kaygılarla iş yapmıyorum”

Şarkılarını yazarken, yeni şeyler denemeye çalıştığını ifade eden şarkıcı Emir, güzel işler yapmaya çalıştığını söyledi. “Bir kalıbın üstüne söz çalışıyorum, ben melodi istiyorum o melodi üstüne şarkı yazıyorum” diyen Emir, yaptığı şarkılardan örnekler verdi.

“Psikoloji okumak istiyordum”

Söyleşinin ilerleyen vakitlerinde öğrencileri şaşırtan bir açıklama yapan pop sanatçısı Emir, üniversiteye hazırlanırken psikoloji okumak istediğini, fakat matematikten sadece 4 net yapabildiğini açıkladı. Psikolojinin puanının yüksek olduğunu ve matematik sevmediği için kazanamadığını, bunun üzerine Radyo televizyon okumaya karar verdiğini söyledi. Okulunun ilk yıllarında staj yapmaya başladığını aktaran Emir, Yılan Hikâyesi ve Teke Tek gibi programlarda stajyer olarak çalıştığını, bir süre magazin muhabirliği de yaptığını ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi

“Ben değişmiyorum, karşımdakiler değişiyor”

Şarkılarıyla tanınmaya başladıktan sonra arkadaşları ve yakın çevresine karşı tavırlarının değişip değişmediği şeklindeki soruya, aslında kendisinin değil karşısındaki insanların değiştiğini söyleyerek herkesi şaşırttı. “Kıskanılan bir tipim, Başak burcuyum, durmadan insanları ve kendimi eleştiririm” dedi. Sezen Aksu’ya da hayran olduğunu belirten Emir, Tarkan ve Sezen Aksu gibi sanatçılarla tanışma fırsatı bulduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

“Her şey para değil, düşük bütçeyle büyük işler yapılabilir”

Şarkılarının kliplerini kardeşi ve Murat Küçük’le birlikte çektiklerini belirten sanatçı Emir, klip çekimini baştan sona kadar yakından takip ettiğini söyledi. “Maddiyat önemli ama asıl önemli olan fikir” diyen sanatçı, müzik camiasında yeni isimlerin duyulmasının önemli olduğunu ifade etti. Söz yazarlığına ‘’Bi Ağla’’ şarkısıyla başladığını dile getiren Emir, söz yazmayı çok sevdiğini, şarkılarını, içinden ne zaman gelirse o zaman yazdığını ifade etti.

Emir’i seven iki lise öğrencisi de konuşma ve şarkılarını işaret dili ile aktardığı söyleşinin sonunda Yeni Medya Kulübü Başkanı Zehra Rümeysa Fidan sanatçıya plaket takdim etti. Kapanışı ‘’Mevsim Sonbahar’’ şarkısıyla yapan Emir, öğrencilerle özçekim de yaptı.

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Tarih:Yazdığım Haberler